d
Follow us

Am fost dată afară fără a încălca contractul de muncă

Bună ziua!

 M-am angajat la o firmă acum 3 luni , am semnat un contract pe perioada nedeterminată. Programul menționat în contract era de 40 de ore pe săptămână . Problemele au început de când au început să-mi ceară să stau 10 ore pe zi la munca, adică 50 de ore pe săptămână . Am acceptat , cu ideea ca cele 2 ore zilnice suplimentare vor fi plătite. Însă nu au fost plătite. Perioada următoare au început să-mi solicite să lucrez noaptea și inclusiv sambătă , ceea ce am refuzat . Salariul trebuia să intre pe 15, cum este menționat în contract, însă a intrat abia azi , iar orele suplimentare nu mi-au fost plătite . Tot Azi mi-au oferit o notificare de încheiere a contractului , spunându mi că mă descurc foarte bine , dar vor să încheiam colaborarea pentru ca nu vreau să fac ore de noapte și să lucrez în weekend .Pe lângă toate aceste aspecte, pe perioada în care am lucrat , nu am fost lăsată să mi iau pauză de masă , deși aveam dreptul la o oră de pauză pe zi
 Curiozitatea mea este dacă se poate face ceva pe cale legală în legătură cu asta? În legătură cu faptul ca m-au dat afară , fără a încălca în vreun fel contractul , ci mai degrabă ei l-au încălcat din toate punctele de vedere .
 Ei mi-au spus ca primele 3 luni sunt de probă și de aceea pot lua decizia să încetăm colaborarea , deși am înțeles ca se poate proceda așa . Însă am primit această veste pe motive foarte nedrepte . Mi-am făcut treaba și nu am încălcat în niciun fel contractul , chiar am muncit până în stadiul în care mi s a făcut rău la munca.

Cu acordul dumneavoastră, aș dori stabilirea unei întâlniri în cadrul căreia să fiu sfătuită ce să fac.

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă.

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în drept civil, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În legătură cu cele precizate, la data întâlnirii cu un avocat specializat, veți afla corectitudinea celor întâmplate, dar și maniera de soluționare.

Până atunci puteți consulta articolele relevante de pe site-ul nostru. De exemplu „Vicii ascunse în cazul vânzării mașinilor second-hand” sau Ai împrumutat bani fără contract?”

 

Lasă un răspuns